live for nothing or die for something

nu är det alltså mitt jobb att underhålla den här bloggen alldeles ensam medan min käraste kompanjon madeleine drar till göteborg över långhelgen! och jävlar va chockad hon ska bli när hon kommer tillbaka, hon kommer vara så stolt över mig! haha.

idag är det hur som helst valborg och jag är förjävla taggad då jag legat hemma och varit sjuk och totalt avstängd från omvärden! kanske man ska öppna skumpan man fick i fredags? mohaha. jaja, det jag ville med detta inlägg egentligen var att tipsa om massa bra fest musik. så här kommer en lista på min tre favoriter just nu!

  • Pryda - Pjanoo
  • PARC - Suspicious minds
  • Marco Demark & Casey Barnes - tiny dancer

Vi kanske ses på dansgolvet /party-lenisen!


Everything is gonna be alright

Lenaaa! Det är lungan! Nu drar jag till Götet och jag hoppas att du och alla andra får en hejdundrande valborg och kristihimmelfäärd! Pusssssssssss

(jag kunde inte kommentera, det var därför jag skrev ett inlägg istället!)

förlåt förlåt förlåt

asså vad är det för fel på mig egentligen? haha nej men asså helt seriöst? varför somnar jag i soffan när kl är 21:00 och vaknar när kl är 01:30, jättepigg? hur fan ska jag kunna somna om och ta mig till skolan imorgon?

och förlåt majsan att jag aldrig kom idag! om du ser detta, kan jag ge kjolen till kim eller jennie? du ska väll träffa dem där nere? Im sorry, I hope you still like me...

tagiska-lena

Dont Worry Be Happy

Här sitter jag och äter kalaspuffar till middag. Jossi har varit på besök heela kvällen och hjälp mig att packa inför Göteborg! Tack tack vad skulle jag göra utan dig? Nu är packningen hyffsat klar och jag kan äntligen göra lite roligare saker (va har hänt, jag älskade att packa förut!).
Det är tråkigt att jag inte kommer kunna spela men det blir förhoppningsvis roligt iallafall! En anna tråkigt sak är att min mobil är spärrad (lång historia) så jag kan varken svara på sms eller ringa från den, så ni får helt enkelt ringa mig during the time.

Förresten så spelade vårt skolbasketlag skol-DM-final idag och vi vann så vi är alltså grymmast bland skolorna i Stockholm, Grattiss till oss!!!

Nu bör jag packa klart så att jag kan gå och sova så småningom. Ha det så bra nu så hörs vi på söndag.
Pusss

Majsiknoppen

ps. Lenin, varför kom du aldrig??? : O

ready or not, here i come

hej alla som läser min och majsans blogg! vilket underbart väder det har varit idag och det ska firas med att jag och mamma alldeles strax ska grilla och käka ute. humöret är på topp då jag äntligen börjar känna mig lite bättre, febern är inte lika hög och jag växlar inte mellan att frysa och svettas var 5 minut. hurray! sen måste jag förbi majsan och lämna kjolen jag lånat och säga hejdå eftersom hon åker till göteborg imorgon!

puss puss eran lenisen!

we got to hold on to what we got, it dosent make any difference if me make it or not.

-

man har så kul med toffifee (?)

hur kommer det sig att jag och majsan alltid är sjuka samtidigt utan att veta om det? varför loggade jag inte in på bloggen tidigare? haha. jag ligger här hemma med feber och käkar toffifeen jag fick i fredags. och påtal om saker jag fick i fredags så vill jag bara säga tack tack tack för alla fina presenter jag fick! signerade petter tröjor, 51 påsar tuggummi, smycken, te och så mycket mer! tack tack tack! mina kompisar är bäst!

krya på oss! /Lenie

Dötid

När man är sjuk kan man verkligen ha det sjukt tråkigt, det är därför jag terrar er med inlägg. Tänker bara säga att jag verkligen bestämt mig för att bli frisk till på torsdag. Jag har därför hittat massa olika "mirakelkurer" för halsont. Just nu har jag kokat vitlök och ingefära, och det ska jag dricka! Jag är dock osäker på om jag kommer att överleva, mitt luktsinne säger att det inte luktar violer...

Och bara så ni vet, så köpte jag en Magnum-glass och ett par shorts på rea idag! Tröstshoppingen hjälpte lite...

Maaaaa

MACKAN

STORT JÄVLA GRATTIS TILL MIN DUKTIGA BRORSA SOM KIRRA KÖRKORT IDAG!


You Are so Beautiful

Vaknade klockan 6 imorse och kunde inte somna om för jag hade så stört ont i halsen. Riktigt illa. För att fördriva min tid så läste jag DN. Där hittade jag en artikel om en tjej som led av en sjukdom som förkortat heter bdd, även kallat "inbillad fulhet" Den sjukdomen innebär att man tror/inbillar sig att man ser hemsk ut, är jätteful osv. Vissa lämnar inte ens hemmet för att de tror att folk ska må illa av att se en.
 De här tjejen i tidningen hade haft sjukdomen i flera år och en utlösande händelse var att hon hade fått elaka kommentarer om sina ögonfransar. Ögonfransar, att en sån liten grej kan leda till att sminka sig i timmar, för det gjorde den här tjejen, varje dag. Det kan drabba vem som helst.

Det jag vill säga med det här är bla hur viktigt det är med feedback. Det är ofta man tänker fina och snälla komplimanger om folk men aldrig säger det till dem. Tänk vad glad man blir av att höra en liten mening som "va fin du är idag" etc. En komplimang kan verkligen göra min dag. Så därför, mer komplimanger åt folket! Mitt nya ge-kompling-liv börjar idag!

Förövrigt så har jag fått en himla reslust nu imorse. Jag vill verkligen ut o resa i sommar, till typ Grekland, Frankrike eller Spanien. Det kanske börjar bli dags att boka en resa. Nu ska jag leta upp sommarens resmål! Puss på er!



Majsan

dont laugh at me its making me cry

när jag ändå är inne på looptroop så kan jag ju tipsa om deras nya asgrymma låt! asbra förfest låt! lyssna lyssna lyssna!


looptroop feat timbuktu - naive (skiva: good things)

It was a magical summer

image62

min helg, del 2

lördagen blev ju också en dag att minnas. jag drog på looptroop konsert med pontus och clas. och herre jävlar va grymma dom är live! dessutom fick jag min keps signad efteråt. så jag kan utan tvekan säga att detta har varit bästa helgen på riktigt, riktigt länge!

------

foto: Lena Joutsemo

min helg, del 1

fredagen var ju som sagt the day. min födelsedagsfest ägde rum och jag tycker själv att den var otroligt lyckad. jag hade så sjukt kul hela kvällen och alla andra hade tydligen också det. och för första gången i hela mitt liv grät jag av lycka. det var först när majsan, eve och jossi höll ett tal för mig och precis när de slutat kom mina bästa killkompisar in och sjöng för mig. det var riktigt fint.

--------

Never more again

Hej alla glada!

Den här helgen har varit funny, cosy o spårad. I fredags hade ju Lena middag och party! Middagen var nog en av de roligaste ever! Jag, Eve och Jossi höll tal för Lena och det va så grymt att hon började grina, jättemycket. Partyt var riktigt party, Lena får ta all the details. Lokalen var iallafall inte sig lik efter att vi varit där. Lena tog bilder i massor så de kommer upp senare.

Igår mådde jag som jag mådde. Mamma tvingade mig att åka o handla med henne och dammsuga för att vi ska ha släktmiddag ikväll, då mådde jag ännu sämre. Lite senare på kvällen var jag med Joyo och Jennie, vi kollade på film och fettade.

Idag blir det som sagt släktmiddag för att fira min födelsedag i efterskott. Lite plugg måste jag tyvärr också klämma in. Nu har jag två skoldagar framför mig och på onsdag bär det av till Göteborg med basketen! Det ska bli riktigt kul! Time to go now. puss

PS. Håkan, om du ser detta, du verkar vara en riktigt sköning som har koll på det mesta, take care!!

Majsan

Bob

Älskar hela den här veckan! Det är Sommar! Idag har jag varit på långpromenad med Cia, vi köpte yoghurt och bär och mixade, det är nästan godare än glass. Sen har jag coachat mina småungar, vissa vill man bara ge en fet smäll på käften, haha.

Igår när vi var i stan så köpte jag en ny klänning till imorgon kväll, jag vill visa er men ni får se den efter fredag, det är nämligen en secret. Sen köpte jag min efterlängtade Mason Pearson borste och jag känner redan underverk i håret (?). Jag köpte även en fodralkjol och lösögonfransar.


Mina nya snygga hårspännen!

Någon som jag har börjat lyssna väldigt mycket på på senare tiden är Bob Marley, vilken skön kille! Man känner verkligen sommar-flowet!



Majsi Marley

en bomb

idag runt fyra tiden brann det hos mina grannar. trodde att det var ugnen eller något eftersom det brann i köket men det hade tydligen varit en brevbomb. så himla läskigt, speciellt när det händer så nära en själv. som tur skadades ingen allvarligt! aftonbladet interjvuade mig över telefon och frågade vad jag visste och så. usch, så hemskt! mordförsök på min gata liksom...

Lenie

dagen innan

hej, idag har jag känt mig lite halv krasslig så jag stannade hemma från skolan för att undvika att bli ännu mer sjuk imorgon. the big day. sitter och taggar som fan i min klänning och lyssnar på skivan jag bränt till imorgon! åååh tagga tagga tagga!


oh sunny day!

hejsan alla glada!

-
Idag var vi på stan med vårann vän jossi...

-
Vi käkade lunch på sandys...

-
mina nya skor haha...

-
Majsan och världens sötaste bok...

-
Självutlösare is the shit...

-
Vi drog hem till johanna och grillade...

-
Salmonella-pinnarna! haha...

-

Puss puss!

ombyggnad

Som ni kanske märker ser det lite rörigt ut här, vi håller på och gör om layouten lite grann! men snart så ska de väll vara klart. ha det så bra!  

igår

image29

    

Earth Day

Idag åkte jag och Jossi till Söder och spanade i det fina vårvädret. Jag köpte årets första daimglass och Jossi gick loss på en McFlurry. När jag hade ätit upp glassen skulle jag kolla om jag hade glass runt munnen eller någon annanstans (folk säger att jag äter med hela fejjan). Jag gjorde en brutal grimas mot närmaste skyltfönster för att se och då såg jag att det satt en kvinna med ett skrivbord precis innanför och stirrade på mig. Tokigt.

Ikväll har vi ätit Sushi och kollat på DH och nu ska jag sleepa över, vi är ju lediga imorgon! Imorgon ska jag fixa klockan, spana efter en klänning och sen träffa Lena! Och jag hoppas att ni inte har glömt att det är Earth Day idag! Då ska man vara extra snäll mot naturen.

Majskorven

den 25 e smäller det! då finns det ingen som tar en för lena är kung kung kung i baren!

idag är på jag ett otroligt gott humör jämfört med igår. idag har solen varit framme hela dagen och lunch rasten spenderas liggandes i gräset käkandes på en twister glass. sen fick jag ett otroligt bra resultat på en matte prov vi haft för ett tag sen. jag som brukar få kämpa för att på G hamnade nu bara några poäng ifrån MVG. sånt blir man glad av!

förövrigt är jag glad eftersom den 25e börjar närma sig då det är dags för min hejdundrande födelsedagsfest! jävlar vilket party jag har kirrat fram! haha

If you're a bird, i'm a bird

image20
TheCherryBlossomGirl

Det är ju helt underbart när man kan sitta ute i bara sommarklänning på lektionerna! Vilken sommarfeeling, nu har Kaffis även börjat sälja glass, kan det bli bättre? Den här veckan kommer att bli grym! På Onsdag är jag förhoppningsvis ledig också!  Dagens idé var att jag och Märta tänke köpa tyg och börja sy, eller Märta är ju redan veteran jämfört med mig men det vore väl något?

Majs

Minulla on hauskaa

Jag hade en jätterolig födelsedag igår! Middagen var jättelyckad och jag fick jättemycket fina presenter som tex Lenas finska överlevnadsguide med superbra fraser som "Vem blev du bjuden av?" och "ska vi dansa?" . As bra! Tack iaf till mina underbara vänner som gjorde kvällen!

Idag har jag och jennie solat och kollat på Marie Antoinette. Handlingen är ju för skum men klänningarna och skorna för filmen till en prinsessbakelse : ) Det blev en hel del mat och tårta kvar från igår så jag bjöd över Jennie och Eve på en liten middag ikväll också. Puss på er.

Majsan

live in direct

jag känner att jag halkat efter majsan här med bloggningen lite så nu gäller det knappa igen. först och främst vill jag tacka majsan för en jättegod och trevlig middag igår kväll och säga grattis i efterskott, hoppas du gillade presenterna! sen tänkte jag bara visa lite bilder på några från den senaste tiden!



B-day

Yess, idag fyller jag år! Jag har haft en riktigt trevlig förmiddag med tårta och hela köret! Snart ska jag åka och handla inför ikväll, men först, en lite pre-view av vad jag fått:

   
Sen har jag även fått en Mason Pearson-borste, en NY-guide + dollar (NY i sommar!), svenska riksdaler och lite annat : )

Ha en bra dag alla glada!

Majsi

the Story about Us

Nu sitter jag här med min tekopp och önskar att jag var någon annanstans. Nej då, det är inte så farligt som det låter. Jag fick ett ryck förut och städade mitt rum, jag rensade till och med bort dåliga färgpennor! Så kul kan man ha när man är hemma..haha.

Hur som helst så tänkte jag att jag kunde berätta en kort liten historia för er, historien om Lena och mig. Vi har faktiskt inte känt varandra så länge som man kan tro, imorgon är det faktiskt exakt 365 dagar sedan vi träffades för första gången. Vi lärde känna varandra på en tjejmiddag. Det var en BH och vår sjuka humor som förde oss samman. Det sa bara klick. Vi garvade hela kvällen och efter det gick det bara framåt. Vi var i Blekinge och Danmark tillsammans i somras med några andra tjejkompisar. Nu, i påskas var vi i Norge och snart åker Lena och jag till Finland!

image8
It all started with a magical Bra

Klem på er

Majsan

smurfen

idag är kanske inte den bästa dagen jag haft i hela mitt liv. att gå upp halv åtta på morgonen för att gå på gympa dagen efter man varit på skiva. det är något jag avråder er från att testa. speciellt om man var utklädd till smurf och inte fått bort fägen. så jag sprang ju runt där lite gråblå och kasta bollar. nu sitter jag hur som helst här hemma för jag har 3 timmars hålltimme men ska strax tillbaka till skolan för det är inte roligare här hemma.

trots att jag är trött som få känner jag att jag någonstans där inne är taggad för ikväll, men sorgligt nog har personen jag skulle gå på grillfest ikväll med blivit sjuk. ja, majsan alltså! jag tycker alla ber för henne ikväll för inte vill man vara sjuk på sin födelsedag ju! krya på dig vännen!

Lena!


Det här suger ju!

Nu sitter jag här hemma och är Sjuk! Såå jääävla segt! No Party för mig ikväll, det skulle innebära döden för mig och man vill ju vara levade på sin födelsedag. Fan! Det suger verkligen hårt! Ikväll lär det väl bli filmkväll för min del.  Här får ni iaf en liten bildserie med mig och Felix : )

  


A Spring to Remember

Idag har jag haft en underbar dag! Vi fick sluta 10.30 så Eve och jag gick hem till mig och åt lunch. Sen åkte vi in till stan, jag hade bokat klipptid för att klippa bort mina slitna toppar. Jag har sagt det och jag säg det igen, jag älskar min frissa (tantigt?), hon är helt underbar, tror att jag ska bjuda henne på fika någon dag, haha. Efter det gick jag runt på stan och letade efter något att ha på mig nästa helg (man ska vara ute i god tid), det enda jag köpte var dock ett par tygskor. Tjingpling

image4

Majsan

suspicious minds

hello boys and girls! ni minns väll att jag sa att jag var en jävel på att parta? det blir det bevis på ikväll då det är skiva. jag kommer ju vara helt slut körd på måndag morgon då den här helgen bjuder på en jävla massa. skivan ikväll som sagt, grillparty + 18års fest imorgon, på lördag blir det tjejmiddag hos den andra av oss (majsan) och på söndag är det yttligare en skiva! mysig baksmälla på måndag.

go wild and crazy! / lenie


this is me then

jag vill inte vara sämre än majsan så jag får väll också klämma in ett inlägg. ja, kanske skulle kunna ta att presenterna mig lite snabbt för alla nya läsare (inte för att det har kommit några än, det gäller att ha tålamod) Jag heter lena joutsemo och är finsk. därav mitt vackra smeknamn mumin som de flesta kallar mig. eller lenie. t om lenin ibland. eller lenisen. och snart kommer jag få ett till namn - dumhuvud! om jag fortsätter såhär dvs. jag läser samhällspogrammet med global inriktning och är en jävel på att festa. är för det mesta otroligt övertaggad inför helgerna för det är då den riktiga lenie vaknar till liv. sen älskar jag musik också vilket egentligen är helt onödigt att säga eftersom alla andra också gör det och är en jävel på att bränna mycket pengar snabbt på kläder och mat. sen älskar jag te, är beroende av tuggummi och kär i björn gustafsson. så, stick ut från mängden och hata mig eller gör som alla andra - älska mig! hahaha, kanske ska meddela att min humor är den bästa också?

Puss och godnatt från Lena/Mumin/Lenie/Lenin/Lenisen/Dumhuvud!

Woo Hoo

Snart är det helg igen, den tid då Lena och jag trivs allra bäst. Så vad händer i helgen? From No Plans to a lot of plans. Om jag ska vara ärlig så vet vi inte riktigt vad vi ska göra på Fredag för att vi har så mycket att välja mellan, haha, om det bara kunde vara så varje helg! Men Lena och jag ska troligtvis på en pre-midsommar grillfest : )
På Lördag fyller jag år och då blir det middag med temat Caribbean. Sen får vi se vad som händer efter!
Ikväll har jag målat naglarna orange framför Topmodel. Puss hej.

Majsan

kokobello

Hej alla där ute! framför er har ni Sveriges nästa stora succé blogg, haha! nej men såhär står det till, vi är två tjejer. Lena och Madeleine. Lenie och Majsan. kalla oss för vad du vill. vi har båda haft bloggar förut men vi tänkte varför inte slå ihop två kloka, roliga och finska hjärnor till en och samma? dock var resan hit inte lätt, det tog oss två veckor att komma på ett namn till bloggen. eller snarare, alla bra namn var redan upptagna. men vad gör det nu? bättre sent än aldrig brukar man väll säga? so be right back, because we will! -  


-

RSS 2.0